Airstream en Porsche ontwikkelen innovatieve Concept Travel Trailer

Airstream en Porsche ontwikkelen innovatieve Concept Travel Trailer

Airstream en Porsche, twee iconische merken die bekend staan om hun innovatieve ontwerpen en hoogwaardige producten, hebben de handen ineengeslagen om een nieuw caravanconcept te creëren dat speciaal voor elektrische voertuigen is ontworpen.

De ‘Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer’ is een moderne, aerodynamische caravan die ontworpen is om lichtgewicht en gemakkelijk mee rond te trekken, terwijl je nog steeds over alle voorzieningen en comfort van thuis beschikt.

Het maximale uit het minimale halen

Deze nieuwe Airstream caravan is ontworpen door Studio F. A. Porsche, een dochteronderneming van Porsche AG, in samenwerking met Airstream. Het exterieur van de caravan laat nog steeds elementen van de iconische aluminium afwerking van de Airstream caravans, terwijl het interieur is ontworpen om het maximale uit de beperkte ruimte te halen. Het uitgebreide gebruik van dakramen en ramen vergroot het ruimtelijke ontwerp van het interieur, terwijl het hefdak voor extra stahoogte en hoofdruimte moet zorgen. De caravan is uitgerust met een speciale verlaagde wielophanging, waardoor deze mede vanwege de lage bouwwijze gemakkelijk in elke ‘normale’ garage kan worden gestald. Dat zal uiteraard sterk van de hoogte van de garage afhangen.
Minder luchtweerstand

De nieuwe vorm van de achterkant van de caravan moet de lucht tijdens het rijden beter af laten vloeien. Ook het strakke design van het exterieur, waarbij men heeft gepoogd om de hoeveelheid uitsteeksels te minimaliseren, moet de aerodynamica verminderen. Mede daarom heeft de verwarmings- en warmwatersystemen, het reservewiel, de vuilwatertanks en de huishoudaccu veilig opgeborgen in de 25 cm diepe ruimte onder de vloer. Die verbeterde luchtstroom moet uiteraard leiden tot een verminderde luchtweerstand, wat positieve gevolgen voor het rijbereik van de elektrische auto heeft.

‘Frisse ontwerpbenadering’

“Innovatie is de kunst van het ontdekken van het mogelijke”, zegt Bob Wheeler, CEO van Airstream. “Onze samenwerking met Studio F. A. Porsche heeft getalenteerde nieuwe ogen en geesten bij elkaar gebracht, in ons nooit eindigende proces om de Airstream-ervaring te verbeteren. Het is een frisse ontwerpbenadering die gericht is op het bereiken van een bredere, meer diverse basis van potentiële klanten.”

Het conceptvoertuig wordt momenteel tentoongesteld op de South by Southwest (SXSW) Conference and Festivals in Austin, Texas. Het is nog niet duidelijk wanneer en of de Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer ooit in een productieversie beschikbaar zal zijn.

Read More 

Laat een reactie achter