Hannes Camper gaat nu ook buscampers verkopen, en kan ze zelfs direct leveren

Hannes Camper gaat nu ook buscampers verkopen, en kan ze zelfs direct leveren

Ondanks de vrij sombere economische voorspellingen en de toenemende inflatie is de interesse in kamperen nog steeds stijgende, schreven we eerder deze week.

Het is daarom niet zo gek dat er steeds meer bedrijven in deze gestaag groeiende markt hun intrede maken. Het Noord-Duitse bedrijf Hannes Camper bijvoorbeeld. Dat bestaat al een aantal jaren, maar was tot nu toe alleen actief op het gebied van camperhuur. Hannes Camper gaat nu ook eigen campers op de markt brengen.

Direct leverbaar

Hannes Camper werkt voor de verhuur vanaf meerdere locaties. Dat is op zich niet bijzonder, ware het niet dat die locaties vaak in een grote stad en vlak bij een station gevestigd zijn. Een slimme vondst want daarmee kom je als het ware naar de klanten toe. Maar nu gaat Hannes Camper dus ook eigen campers op de markt brengen. Bijzonder is dat Hannes Camper deze direct kan leveren. Dat kan in de huidige omstandigheden – veel camperbouwers hebben te kampen met lange levertijden – een interessant verkoopargument zijn.

Twee modellen

Hannes Camper heeft voor de productie van die campers in Roberta een samenwerkingspartner gevonden. Deze Sloveense carrosseriebouwer zal voor Hannes Camper twee buscampers op basis van de Citroën Jumper bouwen. De campers zijn 6,00 en 6,40 meter lang, heten “Hannes” en “Großer Hannes” en hebben allebei een 165 pk dieselmotor. De indelingen hebben een tweepersoons dwarsbed of eenpersoonsbedden in de lengterichting achterin.

Luxe en compleet

Hoewel je als camperverhuurder vooral campers in het instapsegment in het assortiment opneemt, heeft Hannes Camper bij de campers in het verkoopprogramma juist gekozen voor luxe en volledig uitgeruste campers. In Duitsland – bij import naar Nederland komt daar nog de BPM en de iets hogere BTW bij – beginnen de prijzen dan ook bij ongeveer 76 mille.

Het interieur moet de indruk van een moderne hotelkamer bieden. Zo zien we matzwarte kranen, deels dimbare binnenverlichting, strak gelijnd meubilair in een lichte kleur en luxe stoffering. De ‘premium’ badkamer met een keramieken wastafel is ook fraai. Tim Aster, directeur van Hannes Camper: “We konden deze plastic wastafels en armaturen niet meer zien”.


De standaarduitrusting omvat onder anderen lichtmetalen velgen, achteruitrijcamera, navigatie- en audiosysteem, USB-aansluitingen in de hele opbouw, Seitz privacyramen, dieselverwarming, Grohe kranen, waterpomp met druksysteem en een buitendouche. Tegen meerprijs zijn een hefdak met twee extra slaapplaatsen, zonnepanelen en een omvormer verkrijgbaar.

Op de CMT

De nieuwe campers van Hannes Camper zullen hun première op de CMT in Stuttgart beleven, van 14 tot 22 januari 2023. Wie ze eerder wil zien, kan een afspraak maken om ze in Paderborn of Helmstedt te bekijken. Wie zo’n camper eerst eens wil proberen alvorens tot de aanschaf over te gaan, dat is ook mogelijk. De buscampers worden namelijk ook in het verhuurprogramma opgenomen.

Read More 

Laat een reactie achter