Kamperen met kinderen: een gids voor veilige buitenavonturen

Advertorial – Kamperen met kinderen: een gids voor veilige buitenavonturen

Wist je dat kamperen een geweldige manier is om samen met jouw gezin te genieten van de natuur? Tijdens het kamperen word je omgeven door rust en stilte wat ervoor zorgt dat jij en jouw gezin volledig tot rust komen. Toch kan het plannen van de perfecte kampeervakantie een uitdaging zijn. Met wat zorgvuldige planning en voorbereiding, kun iedereen een leuk en veilige buitenavontuur beleven samen met hun kroost. In dit artikel geven wij graag enkele tips om je te helpen het meeste uit je kampeerervaring met kinderen te halen. Lees snel verder en wie weet geniet jij binnenkort van een geslaagde kampeertrip met het hele gezin!

#1 Kies een gezinsvriendelijke camping

Het kiezen van de juiste camping is essentieel wanneer je met kinderen kampeert. Zoek naar een gezinsvriendelijke camping met een speeltuin, zwemgebied en andere activiteiten voor kinderen. Overweeg ook de afstand tussen de kampeerplek op de camping en de toiletten, aangezien het moeilijk kan zijn voor kinderen om ’s nachts lange afstanden te lopen. Lukt jouw kinderen dit nog niet zo goed? Kies dan zeker voor een kampeerplek vlakbij de toiletten.

#2 Pak verschillende kledingstukken in voor het weer

Behalve de juiste kampeerplek is het essentieel om verschillende kledingstukken in te pakken, ter voorbereiding op het weer, wanneer je met kinderen gaat kamperen. Neem voldoende warme kleding, regenkleding en zonnehoeden mee om jouw kinderen te beschermen tegen de diverse weersomstandigheden. Vooral in ons eigen kikkerlandje is het weer onvoorspelbaar wat betekent dat het altijd een goed idee is om extra dekens en slaapzakken in te pakken. Kinderen staan er namelijk om bekend dat ze ’s nachts vaak kouder worden dan volwassenen.

#3 Breng voldoende snacks en water mee

Kinderen krijgen snel honger en dorst, dus neem voldoende snacks en water mee voor jouw kampeertrip. Pak vooral gezonde snacks zoals fruit, noten en granenrepen in om je kinderen de hele dag door van brandstof te voorzien. Zorg er bovendien voor dat je voldoende water bij je hebt om je gezin gehydrateerd te houden, vooral als je kampeert in een warm klimaat in het zuiden van Europa. Uitdroging voorkomen is nog altijd beter dan genezen!

#4 Kies voor leuke activiteiten

Kamperen is een uitstekende gelegenheid om samen met je kinderen plezier te hebben en een nog betere band op te bouwen. Plan daarom activiteiten in die je gezin leuk zal vinden, zoals wandelen, zwemmen of vissen. Je kunt ook bordspellen, kaarten of boeken meenemen om je kinderen te vermaken tijdens de vakantie. Maak jij je zorgen of jouw kinderen zich gaan wellicht gaan vervelen? Helemaal nergens voor nodig, want een camping is dé plek voor kinderen om nieuwe vrienden te maken.

#5 Leer hen over de natuur

Vanzelfsprekend is het kamperen een uitstekende gelegenheid om je kinderen te leren over de natuur en het milieu. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling in de natuur en leer hen over de diverse planten en dieren die jullie onderweg tegenkomen. Op die manier kan je ze leren over het belang van natuurbehoud en hoe ze voor het milieu kunnen zorgen.

#6 Zorg voor veiligheid

Als laatste is de veiligheid van het grootste belang tijdens het kamperen met kinderen. Zorg ervoor dat je enkele regels opstelt, zoals in de buurt van de kampeerplek blijven, niet alleen afdwalen en uit de buurt blijven van gevaarlijk wild. Leer je kinderen hoe ze veilig een vuur kunnen maken en houd een EHBO-doos bij de hand voor eventuele noodgevallen. Is er echt iets levensbedreigend aan de hand? Leer ze dan vooral dat ze altijd 112 bellen.

Oude caravan inwisselen voor een nieuwer exemplaar

Beschik jij al jaren over een caravan, maar is het niet meer groot genoeg voor jou en jouw gezin? Kies er dan zeker eens voor om jouw oude geliefde caravan te verkopen aan een professionele caravan opkoper. Wijkopencaravans uit het Noorden van Nederland is zo’n opkoper en zorgt met hun jarenlange ervaring voor een zorgeloze verkoop zonder gedoe achteraf. Kijk snel op: wijkopencaravans.nl en ga binnenkort weer kamperen met een nieuwere caravan!

Read More 

Laat een reactie achter