Meer bezoekers naar vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022

Meer bezoekers naar vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022

Begin deze maand vond de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022 plaats. De tweede editie sinds de noodgedwongen pauze vanwege de coronapandemie. Vorig jaar trok de beurs bijna 35.000 bezoekers.

Dit jaar is de beurs behoorlijk vernieuwd. Meer activiteiten, en ook andere onderwerpen zoals het Duurzaamheidsplein. Die vernieuwingen waren kennelijk succesvol want de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022 werd door maar liefst bijna 40.000 mensen bezocht. Daarmee kan de organisatie met tevredenheid terugkijken naar de laatste editie van het grootste kampeerevent van Nederland.

Er was op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022 veel aandacht voor elektrische campers, vouwwagens en tenttrailers. Ook organiseerden de exposanten veel activiteiten en workshops. Dat bleek bij het publiek in de smaak te vallen. Rachel Jankowsky, bbeursmanager van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022: “Naast nieuwe camper(van)s, caravans, tenttrailers en tenten wilden we de gehele kampeerervaring juist laten zien. De georganiseerde activiteiten en workshops droegen hier perfect aan bij.”

Breed aanbod

Er waren in Utrecht niet alleen recreatievoertuigen te zien. Dit jaar was er ook een hal ingericht met kampeeraccessoires. Ook konden de bezoekers van de beurs proefrijden met campers en met een elektrische auto met caravan aan de trekhaak. De bezoekers konden verder deelnemen aan diverse workshops, van het maken van een kampvuurtje tot het fotograferen met de smartphone.

Op de speciale vouwwagenboulevard konden de bezoekers de nieuwste modellen vouwwagens en tenttrailers bewonderen. Jankowswy: “Dat maakte de beurs tot een perfect dagje uit voor tienduizenden kampeerders die niet alleen de laatste innovaties wilden komen bekijken maar ook nog even dat kampeergevoel van de afgelopen zomer opnieuw wilden beleven.”

Duurzaam kamperen

‘Duurzaam’ is een hot topic. Daar speelde men op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs handig op in. Naast de traditionele verkiezingen voor onder andere de ANWB Camper van het Jaar (gewonnen door de Bürstner Lyseo Gallery) en ANWB Caravan van het Jaar (met de Adria Altea als winnaar) was er ook een Kampeer Duurzaamheidsprijs. Die werd binnengesleept werd door twee Nederlandse bedrijven. Ventje in de categorie ‘campers’ en Karsten Tenten in de categorie ‘kamperen algemeen’.

“Duurzaamheid vinden we heel belangrijk in de kampeerbranche”, stelt Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs. “Kamperen op zich is al een van de meest duurzame vormen van verblijfsrecreatie, maar de branche zit niet bepaald stil. Daarom konden we het publiek ook een groot aantal elektrische campers laten zien en de positieve reacties van de bezoekers hebben onze verwachtingen overtroffen”, aldus Diepemaat.

Volgend jaar: 4 t/8 oktober

De nieuwe datum voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van volgend jaar is inmiddels ook bekend: woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober 2023.

Read More 

Laat een reactie achter