Ook Dreamer stapt over op de Ford Transit

Ook Dreamer stapt over op de Ford Transit

Het Franse merk Dreamer lanceert met de Fun D51 Addict een nieuwe buscamper. Voor dit nieuwe model koos men de Ford Transit als basisvoertuig. Zo weet deze Amerikaanse autofabrikant nog steeds te profiteren van de leveringsproblemen van de Fiat Ducato.

Het merk Ford is overigens niet helemaal nieuw voor Dreamer. Voor de kleinere Cap Coast en Cap Land kampeerbusjes maakt men bijvoorbeeld al even gebruik van de Ford Transit Custom.

Klassieke indeling

Qua indeling is de Dreamer Fun D51. Logisch, dit is een van instapmerken van de grote Rapido Groep en de klanten van dergelijke merken zoeken voornamelijk ‘recht toe recht aan’ indelingen. Zo ook de Dreamer Fun D51, die nét geen zes meter lang is en met een verhoogd dak is uitgevoerd.

Achterin bevindt zich het gebruikelijke dwarsbed, en de draaibare voorstoelen vormen samen met de tafel en het dwarsbankje de zitgroep. Om de gebruikers wat meer tafelruimte en flexibiliteit te bieden, heeft men de tafel voorzien van een extra, zwenkbaar tafelblad. Hier is ook de mogelijkheid om een derde slaapplaats te creëren. De bodem en matras daarvoor worden standaard meegeleverd.

DuoSpace badkamer

Achter de zitgroep, aan de linkerzijde, bevindt zich de badkamer. Hier koos men voor het DuoSpace concept. Daarbij kun je de achterwand, inclusief wastafel en spiegel, opzij draaien tot die zich boven het cassettetoilet bevindt. Daarmee creëer je een keurige ruimte om te kunnen douchen.

Koelkast van binnen en buiten bereikbaar

Tegenover de badkamer, aan de rechterzijde, staat het keukenblokje. Net zoals we in veel andere recente buscampers zien, is de 84 liter compressorkoelkast aan de kopse kant geplaatst. Dankzij de tweezijdig scharnierende deur kun je de koelkast zowel vanuit de camper zelf als van buitenaf bereiken.

Het dwarsbed (190 x 140 cm) achterin heeft een opklapbare bedbodem, zodat je daar ook grote stukken bagage mee kunt nemen. Het interieurdesign ziet er ondanks het ‘prijsniveau instapklasse’ keurig uit, en heeft veel lichte hout- en grijstinten. Mede door het panoramaraam boven de cabine oogt het licht en ruim.


Fun+ pakket

De Ford Transit waar de Dreamer Fun D51 Addict mee wordt gebouwd, heeft standaard een 140 pk dieselmotor. Omdat de uitrusting per land behoorlijk verschilt, zou het ook kunnen dat hij me een 170 pk dieselmotor met automatische versnellingsbak wordt geleverd. Maar dat zie je niet vaak bij buscampers die qua prijsklasse op het instapniveau zitten. Dat zou in dit geval wel kunnen omdat deze nieuwe ‘Addict’ uitvoering met het ‘Fun+’ pakket is uitgerust. Maar de inhoud van dat pakket is voor ieder land ook weer anders. In ieder geval biedt het een Pioneer autoradio met Bluetooth, dieselverwarming, Isofix-bevestigingen en een huishoudaccu. Ook wordt de voorbumper in kleur gespoten, is er een elektrisch opstapje en zijn de voorstoelen in hoogte verstelbaar en voorzien van armleuningen.

Read More 

Laat een reactie achter