Primus viert 130-jarig bestaan met 130th Anniversary Heritage Collection

Primus viert 130-jarig bestaan met 130th Anniversary Heritage Collection

Primus, het toonaangevende Zweedse merk van kookapparatuur voor gebruik buitenshuis, bestaat al sinds 1892. Het bedrijf viert dit jaar 130 jaar innovatie op het gebied van outdoor cooking en het bieden van onvergetelijke ervaringen van buitenshuis bereide maaltijden.

Het bedrijf viert zijn 130e verjaardag met een speciale ‘Heritage’ collectie. Deze kookapparatuur draagt het ‘Heritage’-logo en wordt geleverd in een speciale verpakking met originele afbeeldingen uit de begindagen van Primus. De producten uit deze collectie worden in een beperkt aantal geproduceerd en behoren tot de collector’s editions van de Zweedse fabrikant.

’s Werelds eerste niet-roetende kerosinebrander

Primus werd opgericht in een kleine smederij in het centrum van Stockholm toen F.W. Lindqvist en J.V. Svenson ’s werelds eerste niet-roetende kerosinebrander wisten te bouwen. Omdat het de allereerste was, besloten ze deze brander Primus te noemen, wat immers “eerste” betekent in het Latijn. Sinds die tijd is de naam Primus bijna synoniem geworden met betrouwbare branders, die vaak de eerste keuze zijn geworden voor mensen die eerste beklimmingen en uitdagende expedities ondernemen.

Nog minstens 130 jaar

Per Waag, CEO van Primus: “Primus maakt al meer dan een eeuw deel uit van baanbrekende en alledaagse avonturen. Van het vergezellen van Andreé naar de Noordpool in 1897 tot het vergezellen van Hillary en Norgay op de Mt. Everest in 1953, waren wij de favoriete kookapparatuur. Ons doel is om spullen te blijven maken die avontuur helpen bevorderen. We hebben het vuur 130 jaar lang brandend gehouden en we zullen het nog minstens 130 jaar brandend houden.”
130th Anniversary Heritage Collection

De speciale 130th Anniversary Heritage Collection bestaat uit vier sets: de Heritage Classic Trail Stove, de Heritage Eat and Drink Bundle, de Heritage Easylight Lantern en de Heritage Klunken Bottle.

Heritage Classic Trail Stove

De Classic Trail Stove, die begin jaren tachtig werd geïntroduceerd, is een absoluut vlaggenschip van Primus geworden. Deze brander heeft talloze avonturen over de hele wereld beleefd. De robuuste vierpunts pannensteunen bieden extra stabiliteit en windbestendigheid, en houden op betrouwbare wijze pannen in een verscheidenheid aan formaten vast. De brede vlam is ook ideaal voor het verwarmen van grotere hoeveelheden en de vlam brengt een liter water in minder dan vier minuten aan de kook. Elke Heritage Classic Trail Stove is individueel genummerd voor een echt uniek aandenken.

Heritage Easylight Lantern

De Heritage Easylight Lantern verlicht elke campingplek dankzij zijn riante lichtsterkte van maar liefst 490 lumen. Deze compacte maar efficiënte campinglamp verspreidt licht en warmte en neemt slechts minimale ruimte in beslag in de rugzak of fietstas. De piëzo-ontsteking maakt het aansteken van deze stille en efficiënte lamp snel en gemakkelijk.

Heritage Eat and Drink Bundle

De Heritage Eat and Drink Bundle is een keukenset waar je tijdens jouw vakantie niet zonder kunt. De set bevat een bord, een glas van een halve liter en een besteksetje. Ideaal voor op de camping of op reis. Elk onderdeel is gemaakt van roestvrijstaal, volledig smaakvrij en vaatwasmachinebestendig.

Heritage Klunken Bottle

De stijlvolle Heritage Klunken-fles is gemaakt voor dagelijks gebruik en is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal voor extra duurzaamheid. De kurken dop is bevestigd aan een gekleurde band, waardoor de fles gemakkelijk vast te pakken is en aan de rugzak kan worden bevestigd.

Read More 

Laat een reactie achter