Valkenburgse camping van Peter Gillis blijft voorlopig dicht

Valkenburgse camping van Peter Gillis blijft voorlopig dicht

Realityster Peter Gillis, onder anderen bekend van het SBS-programma ‘Massa is Kassa’, krijgt voorlopig geen vergunning voor de exploitatie van zijn camping in het Limburgse Valkenburg.

Dit maakt de gemeente Valkenburg vorige week bekend. De Oostappen Groep van Gillis nam de camping Den Driesch vorig jaar november over. Eerst wilde Gillis er een resort van maken. Afgelopen najaar bleek dat het toch een camping zou blijven. Alleen verzuimde Gillis om de benodigde exploitatievergunning aan te vragen. Dat deed hij alsnog, maar die vergunning is nu dus niet verleend.

Bibob-onderzoek

Omdat Gillis de camping vier maanden na de overname zonder vergunning opende, liet burgemeester Daan Prevoo de camping sluiten. Vervolgens vroeg Gillis toch een exploitatievergunning aan. Dat deed hij afgelopen voorjaar. Maar gemeente Valkenburg besloot dat er voor het bepalen van de aanvraag van de vergunning ook een Bibob-onderzoek nodig was. Bibob is de afkorting van “Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur” en omvat een uitgebreid integriteitsonderzoek. Daarmee wil een gemeente voorkomen dat er misbruik gemaakt wordt van een vergunning, of dat men een vergunning verleent aan mensen die misdaden begaan.

Camping Den Driesch voorlopig gesloten

Aan de hand van de uitslag van het integriteitsonderzoek heeft de gemeente Valkenburg besloten om Peter Gillis geen exploitatievergunning voor zijn vakantiepark te verlenen. De burgemeester van Valkenburg heeft bepaald dat de camping gesloten moet blijven zolang er geen vergunning is verstrekt. Men lichtte dit als volgt toe:

“De bevindingen zijn dusdanig dat de burgemeester voornemens is geen vergunning te verlenen. De eigenaar van de camping is nog in de gelegenheid om binnen vier weken zijn zienswijze hierover in te dienen”.

Een woordvoerder van de gemeente Valkenburg wilde niet verder ingaan op de aard van de bevindingen. Het Eindhovens Dagblad zegt dat de burgemeester van plan is de exploitatievergunning te weigeren omdat er een risico is dat Gillis die vergunning misbruikt voor criminele doeleinden. Dergelijke beweringen gaan uiteraard wel heel erg ver. Peter Gillis, die druk bezig was met filmopnames, heeft nog niet gereageerd op het besluit van de gemeente Valkenburg. Duidelijk is wel dat Gillis met de exploitatie van andere campings en bungalowparken regelmatig met de desbetreffende gemeentes in de clinch lag en ligt.

Read More 

Laat een reactie achter