Vanksy 54: een duurzame, veelzijdige buscamper uit Berlijn

Vanksy 54: een duurzame, veelzijdige buscamper uit Berlijn

De nieuwe Vanksy 54 is ontworpen om zowel voor dagelijks vervoer als vakanties te gebruiken. Bovendien wist de bouwer op een slimme wijze gebruik te maken van een groot aantal milieuvriendelijke materialen.

In combinatie met een stijlvol interieur heeft deze compacte buscamper van het Berlijnse Camper&Friends alles in zich om een heel bijdetijds en populair ‘hippiebusje’ te kunnen worden.

De Vanksy 54 van Camper&Friends Berlin wordt gebouwd op basis van de bekende Citroën Jumper, het zustervoertuig van de nog bekendere Fiat Ducato. Camper&Friends wilde ondanks het ‘doorsnee’  basisvoertuig geen camper bedenken die er bijdetijds uitziet en voor vele doeleinden kan worden gebruikt.

Functionaliteit

Daarom is het thema ‘functionaliteit’ vanaf het begin leidend geweest bij de ontwikkeling van de Vansky 54. Men heeft in verband daarmee gekozen voor een modulair concept dat aan meerdere toepassingen kan worden aangepast. Ondanks de beperkte lengte van 5,41 meter – de meeste buscampers zijn een stukje langer – biedt de Vanksy 54 maar liefst vijf slaapplaatsen en zes zitplaatsen.

Indeling

De opstelling van de eerste vier zitplaatsen is vrij traditioneel. Voorin zijn dat de draaibare voorstoelen, daarachter bevinden zich nog twee zitplaatsen in de vorm van dwarsbankje. Samen vormen die de klassieke zitgroep die we in bijna iedere (bus)camper tegenkomen. Op de derde zitrij bevinden zich nog twee losse stoelen. De zitplaatsen op de tweede en derde zitrij staan op een railsysteem. Daardoor kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd. Bovendien zijn ze voorzien van Isofix-bevestigingen. De vrijgekomen ruimte kan dan weer worden gebruikt om (grote) voorwerpen te vervoeren. Zelfs de eettafel is modulair uitgevoerd.

De bergkasten achterin kunnen in een paar eenvoudige stappen in een tweepersoons bed worden omgebouwd. Daarbij hoef je de twee achterste stoelen niet te verwijderen. Ze hoeven alleen maar te worden neergeklapt om een comfortabel bed te creëren. In het hefdak zijn twee extra slaapplaatsen voorzien. Dat hefdak is uitgerust met dakramen en aan de voorkant ook voorzien van ventilatieopeningen, zodat daar voldoende licht en lucht is.


Toilet én douche

In het midden van de Vansky 54 bevinden – tegen over elkaar – de keuken en badkamer. Die laatste is vrij zeldzaam in een camper van dit formaat, zeker gezien het aantal zit- en slaapplaatsen. Uiteraard moet die badkamer ook gebruikmaken van de vloeroppervlakte daar recht voor. Maar dankzij het openen en sluiten van een paar slim geplaatste deuren kun je zo gebruik maken van het toilet en de wastafel, en ook douchen. Hierbij staat de douchebak op de vloer in de centrale ruimte.


In de keuken zien we zoals gebruikelijk een tweepits gasfornuis, koelkast, roestvrijstalen spoelbak en de nodige bergruimte. Het werkblad kan worden uitgebreid met een opklapbaar blad.

Milieuvriendelijke en duurzame materialen

Het hele interieur ademt een Scandinavische stijl uit. Camper&Friends Berlin heeft bij de keuze van de materialen voor de Vanksy 54 bijzonder veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is het interieur van de Vansky 54 is gemaakt van zeeden, vilt, populierenmultiplex en biologisch katoen, en is het voorzien van CO2-neutrale vloeren.

Read More 

Laat een reactie achter