Airstream komt met nieuwe, relatief compacte Caravel 16RB caravan

Airstream komt met nieuwe, relatief compacte Caravel 16RB caravan

De caravans van het Amerikaanse merk Airstream zijn normaal gesproken al van afstand te herkennen aan hun glanzende aluminium uiterlijk, ronde vormen en forse lengte.

Met de relatief nieuwe Caravan-serie hanteert Airstream een iets andere insteek: ‘bigger is not necessarily better’. Dezelfde look & feel, maar dan een maatje kleiner. Het nieuwste model in die serie is de Caravel 16RB, met een opbouwlengte van 16,5 voet, oftewel bijna 5 meter.

Iconische uitstraling

De Caravel 16RB is een van de kleinste modellen van de Amerikaanse fabrikant. Het overgrote deel van de Airstream caravans heeft een opbouwlengte van meer dan 20 voet (~6 meter) maar de nieuwe Caravel 16RB heeft een formaat dat ook in Europa niet zou misstaan. Alleen de Airstream Bambi 16RB (16,1 voet) en Basecamp 16 (16,2 voet) zijn nog iets kleiner. Hoewel de Caravel 16RB dus een van de meest compacte modellen van Airstream is, heeft hij nog steeds de kenmerkende, iconische van een klassieke Airstream. Hij heeft een glanzende aluminium buitenkant die ook na bijna 90 jaar nog een enorme aantrekkingskracht heeft. Ook heeft hij een groot aantal (10) grote ramen, geïntegreerde luifels en hij staat op de vertrouwde, bij de stijl van de opbouw passende wielen.


Compact maar luxe

Ondanks het compacte formaat heeft de Airstream Caravel 16RB alles wat je nodig hebt om langere tijd onderweg te zijn. Deze nieuwe, compacte caravan van Airstream kun je misschien het beste omschrijven als een luxe studio-appartement op wielen. Het is dan ook niet alleen het exterieur wat indruk maakt. Het interieur van de Caravel 16RB mag er ook wezen. Aan de rechterzijde is er een keukenblok met gootsteen, grote koelkast en 2-pits kookplaat. Direct daarnaast bevindt zich de hang/legkast. Voorin bevindt zich een kleine standaardzit met eettafel (om te bouwen naar 1-persoons bed) en aan de linkerzijde vinden we een badkamer met een toilet, wastafel en douchegelegenheid. Het slaapgedeelte bestaat uit een dwarsbed waar een ‘full-size memory foam’ matras van 200 x 120 centimeter voor een weldadig slaapcomfort moet zorgen.


Uitrusting

Tot zover de indeling. Uiteraard heeft deze Airstream allerlei zaken die het verblijf een stukje comfortabeler maken. Zo heeft hij onder meer het befaamde Quietstream klimaatbeheersingssysteem, dimbare LED-verlichting, een vier-speaker geluidssysteem en een TV met een omnidirectionele antenne. Het interieur is uitgerust met voldoende USB-poorten en stopcontacten om alle mogelijke apparaten van stroom te voorzien. Optioneel is er ook een 100 W zonnepaneel verkrijgbaar om de apparaten draaiende als er geen netspanning voorhanden is.

Hier nog niet te koop

Wie de Caravel 16RB op zich een goede keuze vindt maar toch wat meer ruimte wil: de Airstream Caravel is er ook in versies met een opbouwlengte van 19, 20 en 22 voet. Helaas behoort deze Airstream serie nog niet tot het leveringsprogramma van Airstream Europe. Dat geeft ons ook wat meer tijd om te sparen. De prijzen voor de Airstream Caravel 16RB beginnen in de Verenigde Staten bij $ 74.000.

Read More 

Laat een reactie achter