Westfalia Kelsey: buscamper op Ford Transit Custom met vast toilet

Westfalia Kelsey: buscamper op Ford Transit Custom met vast toilet

Ook bij Westfalia is men bezig met nieuwe basisvoertuigen voor de buscampers. De Westfalia Kelsey is daar een mooi voorbeeld van. Dit is namelijk de eerste buscamper met hefdak die het merk op basis van de Ford Transit Custom bouwt.

Dat is niet het enige wat interessant is aan deze camper, ook de indeling is nogal origineel. Daardoor heeft de Westfalia Kelsey bijvoorbeeld ruimte voor een vast cassettetoilet en een douche achterin. Dat is iets wat je niet zo vaak ziet in buscampers van dit formaat.

Geen geheel nieuwe indeling

We kennen deze indeling overigens al bekend van de Westfalia Kepler One op een Volkswagen Transporter en de Jules Verne op een Mercedes-Benz Vito. In dit geval maakt Westfalia gebruik van de Ford Transit Custom met de lange wielbasis. De Kelsey heeft dan een lengte van 5,34 meter. Doordat de Ford Transit Custom ook mét hefdak niet hoger is dan 2,00 meter past de Westfalia Kelsey in nagenoeg elke parkeergarage. Handig voor liefhebbers van stedentrips en voor mensen die hem ook voor dagelijks vervoer willen gebruiken.

Het meest interessante aan indeling van de Kelsey is natuurlijk dat hij een vast geïnstalleerd cassettetoilet heeft. Dat zie je niet zo vaak in campers van dit formaat. Westfalia heeft het cassettetoilet links achteraan geplaatst. Daar tegenover vind je de hangkast en ernaast de hoog geplaatste koelkast. Je kunt ook douchen in de Kelsey, maar dat moet dan wel in de ruimte tussen het toilet en de kast in. Je kunt ook onder de geopende achterklep douchen, al is de privacy daar wel heel erg beperkt.


Complete keuken

In het geval van de Kelsey bevindt de keuken zich aan de rechterkant, direct achter de schuifdeur. Die is behoorlijk compleet uitgevoerd met onder anderen een driepits kookplaat en heeft ook een vrij groot werkblad. Aan de voorzijde van het keukenblok bevindt zich een apothekerskast. Slim bedacht, je kunt deze namelijk zowel van buiten als van binnen bereiken.

De zitgroep bevindt zich aan de linkerzijde en bestaat uit een verplaatsbare dwarsbank, tafel en de draaibare voorstoelen. Men heeft gekozen voor een versie met twee schuifdeuren. Dat heeft zijn voordelen. Als je beide schuifdeuren opent, heb je in de zitgroep het gevoel alsof je buiten zit en heb je een overvloed aan licht en frisse lucht.

Vier slaapplaatsen

Uiteraard kun je ook slapen in de Westfalia Kepler. Dat kan door de zitgroep om te bouwen, met als resultaat een tweepersoonsbed van 1,90 bij 1,20 meter. De extra kussens die je voor het bed nodig hebt kun je opbergen in een smal vak tussen het toilet en de zitbank. Zoals gebruikelijk zijn er ook nog twee slaapplaatsen in het hefdak. Verder heeft de Kelsey een drinkwatertank van 50 liter en een vuilwatertank van 57 liter aan boord, alsmede een warmwaterboiler van 10 liter en ruimte voor een gasfles van 2,75 kilogram.

Read More 

Laat een reactie achter