De Travel Machine van Tipoon: nog steeds geen concreet zicht op een serieproductie

De Travel Machine van Tipoon: nog steeds geen concreet zicht op een serieproductie

Er worden steeds meer nieuwe campingtrailers en mini-caravans aangekondigd. Daarvan wordt ook steeds vaker gezegd dat die bij uitstek geschikt zijn om met een elektrische auto te trekken. Maar dit soort voertuigjes werden ook al aangekondigd voordat elektrische auto’s bijna een kwart deel van de nieuwverkopen uitmaakten.

Daarom doken wij in onze archieven en kwamen terecht bij de The Travel Machine van Tipoon. Ook zo’n compacte, lichte en gestroomlijnde minicaravan. In 2017 schreven we dat deze, als hij daadwerkelijk een verkoopsucces zou worden, mogelijk tot een revolutie in de caravanwereld kunnen gaan leiden. Maar hij is nog niet eens in productie. Hoe staat het er nu dan mee?

‘Moving forward’

De ontwerper van Tipoon gaf antwoord op deze vraag. Het schijnt dat de ontwikkeling van de Travel Machine van Tipoon, die eigenlijk in 2018 in productie zou moeten gaan, nogal wat vertraging heeft opgelopen. Maar er is goed nieuws. Op de website staat het al: ‘Tipoon is moving forward’. En dat wordt ons ook per mail bevestigd. Men is namelijk bezig om de serieproductie voor te bereiden en is ook op zoek naar productie- en distributiepartners. Zodra er nieuws is, zullen ze dat ons laten weten.

Twee slide-outs en een hefdak

Laten we hopen dat er inderdaad progressie in het project zit. De Travel Machine is namelijk precies waar de markt om vraagt. Een gestroomlijnde vierpersoons caravan die nog 750 kilo weegt en achter de auto slechts 170 cm breed en 135 cm hoog is. Ideaal om met een elektrische auto te trekken.

Natuurlijk, ook een vouwwagen biedt die mogelijkheden. Maar The Travel Machine van Tipoon heeft ‘harde’ wanden, dus niet van tentdoek. Dat vinden veel mensen een stuk comfortabeler. Ook het opzetten schijnt gemakkelijker dan met de meeste vouwwagens te gaan.
Op de camping begin je met het naar buiten schuiven van de slide-outs. Inderdaad, hij heeft er maar liefst twee en die vergroten de woonruimte natuurlijk enorm. Links is een kleinere slide-out met het keukenblok, rechts is een grotere slide-out waarin een slim, op allerlei manieren te configureren tweepersoonsbed past. Daarna klap je het hefdak omhoog. Dat zorgt over een groot deel van de oppervlakte voor een stahoogte van maar liefst 195 cm. Er is zelfs ruimte voor een badkamer met douche, toilet en wastafel.

Nog steeds wachten op productie

The Travel Machine is een verdere ontwikkeling de minicaravan die de Franse startup Ebox-développement in 2014 presenteerde. Ook die had twee slide-outs waarmee je een compacte caravan kon transformeren in een voertuig met veel ruimte. Dat geldt ook voor het eerste prototype van The Travel Machine, dat uit 2016 stamt. Maar helaas is hij nog steeds niet in productie zodat we het voorlopig nog steeds met het promotiefilmpje moeten doen.

Read More 

Laat een reactie achter