De veelzijdige Hobby Maxia 595 KML biedt slaapruimte tot wel acht personen

De veelzijdige Hobby Maxia 595 KML biedt slaapruimte tot wel acht personen

Op de CMT in Stuttgart zal Hobby een nieuwe gezinsindeling in de populaire Maxia caravanserie presenteren. De nieuwe Hobby Maxia 595 KML belooft een caravan te worden met een bijzonder gezinsvriendelijke indeling.

Het meest bijzondere aspect van de Maxia 595 KML is het flexibele gebruik van het achterste gedeelte. Daar kun je door middel van een handig systeem een, twee of drie bedden voor de kinderen plaatsen.

Veelzijdige kinderkamer

Wie met slechts één of twee kinderen op pad gaat, kan met de Hobby Maxia 595 KML gewoon één of twee bedden thuislaten. En als er toch nog een keer drie kinderen meegaan, dan zijn de benodigde bedden zo weer teruggeplaatst. Bovendien zijn die bedden niet alleen voor kleine kinderen geschikt. Ze zijn namelijk twee meter lang en kunnen een gewicht van honderd kilo dragen. Het onderste bed bestaat uit drie gestoffeerde kussens en een topper, waardoor een bed van 73 x 200 cm ontstaat. Overdag kunnen de kussens worden omgevormd tot een gezellige zithoek die ook een uitnodigende plek is om te spelen. Op die manier is de caravan toekomstbestendig en kan ‘meegroeien’ voor jonge gezinnen met opgroeiende kinderen.

Enorm flexibel

Maar dat is niet het enige in de Hobby Maxia 595 KML wat bijdraagt aan de flexibiliteit. De centrale zitgroep worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed. De twee enkele bedden voorin kunnen worden samengevoegd tot een tweepersoonsbed, waar dankzij de grote breedte van 2,20 meter zelfs wel drie personen in kunnen slapen. Daardoor heeft de Hobby Maxia 595 KML slaapruimte voor tot wel acht personen. De centrale rondzit biedt echter niet genoeg zitruimte voor zoveel mensen. Maar drie tot vier volwassenen kunnen er met een beetje goede wil wel zitten en voor de kids kan het onderste stapelbed worden omgebouwd tot hangplek.

‘Multifunctioneel gebruik’

Christoph Semkow, projectleider van de MAXIA-ontwikkeling, zegt hierover: “Multifunctioneel gebruik is het fundamentele idee achter de MAXIA 595 KML. “Deze caravan kan een leven lang door gezinnen worden gebruikt. Van het eerste kind tot het derde, voor als er een vriend mee op vakantie gaat of als sommige kinderen thuisblijven, maar de familiehond zich bij de bemanning voegt. En zelfs zonder de stapelbedden kan de ruimte worden gebruikt als flexibele opslagruimte. We werken aan extra componenten voor precies dat – zoals rekkensystemen die, zoals al onze accessoires, gemakkelijk aan de muur kunnen worden bevestigd.”

Omdat de deur zich vrij ver achterin bevindt, ontstaat daarvoor een vrij lange wand. Daar bevindt zich het keukenblok met behalve een driepits kookplaat en gootsteen ook een 133-liter koelkast met vriesvak. Tussen de keuken en de bedden voorin is nog een kast ondergebracht.
Interieur in moderne maar sfeervolle Hygge stijl

Het interieur is uiteraard uitgevoerd in de populaire “hygge” stijl van de Hobby Maxia serie, die gebaseerd is op een ‘open concept’ met Scandinavisch meubeldesign. De stijlvolle maar duurzame vilten oppervlakken en natuurlijke materialen geven interieur een beetje de sfeer en charme van een tiny house. De lichte houttinten worden gecombineerd met donkergrijs en wit, waarbij de gele accenten op de kussens en accessoires het interieur een jonge en trendy indruk geven.

De Hobby Maxia 595 KML wordt voor het eerst getoond op de CMT in Stuttgart van 14 tot 22 januari 2023 en zal aan het begin van de zomer van 2023 aan de eerste klanten worden geleverd. De prijzen voor de Hobby Maxia 595 KML beginnen net onder de 40.000 euro.

Read More 

Laat een reactie achter