Fjallraven

Fjallraven: het Zweedse merk met een lange geschiedenis van duurzaamheid en kwaliteit

Fjallraven is een outdoormerk dat bekend staat om zijn duurzame materialen, kwaliteit en functionaliteit. Het merk is opgericht in de jaren 60 van de vorige eeuw door Åke Nordin in Örnsköldsvik, een stad in het noorden van Zweden.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler van Fjallraven. Het merk streeft ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van ecologische en duurzame materialen bij de productie van hun producten. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van organisch katoen, gerecycled polyester en traceerbaar dons. Daarnaast heeft Fjallraven verschillende initiatieven opgezet om het milieu te beschermen, bijvoorbeeld door het ondersteunen van natuurprojecten en het verminderen van hun CO2-uitstoot.

De naam Fjallraven is afkomstig uit het Zweeds en betekent letterlijk ‘bergvos’. Het verwijst naar de poolvos, een dier dat zich goed kan aanpassen aan de koude en ruige omstandigheden van bergachtige gebieden. Dit past goed bij het merk, omdat Fjallraven zich richt op het ontwerpen van kleding en uitrusting die geschikt zijn voor het ruige Scandinavische landschap.

Fjallraven producten zijn wereldwijd te koop bij verschillende winkels en online retailers. In Nederland zijn er verschillende fysieke winkels waar je terecht kunt voor Fjallraven producten, zoals Bever en de Fjallraven brandstore in Amsterdam. Daarnaast kun je de producten ook online bestellen bij bijvoorbeeld de Fjallraven webshop en diverse online retailers.

Al met al is Fjallraven een merk met een lange geschiedenis van duurzaamheid en kwaliteit, dat zich richt op het ontwerpen van producten die geschikt zijn voor avonturen in de natuur. Met hun focus op ecologische en duurzame materialen en hun initiatieven om het milieu te beschermen, laat Fjallraven zien dat het mogelijk is om kwaliteit en functionaliteit te combineren met een verantwoorde en duurzame productie.

Fjallraven koop je bij Twinseasons.

Laat een reactie achter