Front Runner Slimpro Van Rack: veelzijdig dakdragersysteem voor bestelwagens en buscampers

Front Runner Slimpro Van Rack: veelzijdig dakdragersysteem voor bestelwagens en buscampers

Het Zuid-Afrikaanse bedrijf Front Runner Vehicle Outfitters, dat in voorjaar 2022 door het Zweedse Dometic concern is overgenomen, introduceert een nieuw dakdragersysteem voor bestelwagens en buscampers.

Het is de eerste grote samenwerking tussen Front Runner en Dometic, waarbij men de sterke punten van beide merken heeft gecombineerd. Het nieuwe Slimpro Van Rack dakdragersysteem is een veelzijdig systeem dat geconfigureerd kan worden voor nagenoeg alle bestelwagens.

Past op nagenoeg iedere bestelwagen

Slimpro past in dezelfde range als het beproefde, universele Slimline II dakdragersysteem en het onlangs gelanceerde Slimsport dakdraagsysteem voor pick-ups en CUV’s. Omdat bestelwagens sterk variëren in afmetingen, vormen en toepassingen, is deze nieuwe dakdrager ontworpen om in hoge mate aanpasbaar te zijn. Het beschikt over een verstelbaar lattensysteem. Ook als bestelwagens of buscampers zijn uitgerust met dakluiken, een dakairco of schotelantenne biedt het Sympro-systeem daardoor uitkomst.


Dankzij de verstelbaarheid van de voetrail van het Slimpro Van Rack is het compatibel met de meeste bestelwagens terwijl het zeer instelbare lattensysteem stevigheid en sterkte biedt. Het maakt gebruik van de bestaande OEM-montagepunten. De voetrail kan daardoor worden geïnstalleerd zonder dat er geboord hoeft te worden. Bovendien zorgt het ontwerp ervoor dat het rek gemakkelijk kan worden aangepast aan zowel hoge en lage daken van bestelwagens.

Licht, laag en slank

In overeenstemming met de Front Runner-traditie is het nieuwste rek licht in gewicht en ook laag en slank gebouwd. De Front Runner Slimpro Van Dakdrager heeft een volledig aluminium constructie. Dat maakt het 30% lichter dan een stalen rek zonder aan sterkte en duurzaamheid in te boeten. Ook de slanke en onopvallende esthetiek betekent niet dat er een compromis op het gebied van laadvermogen moet wordt gedaan. Het modulaire, low-profile rek is ontworpen om grote ladingen te dragen.


Tientallen accessoires beschikbaar

De T-gleuven in de dwarsliggers van het maken de montage van accessoires snel en gemakkelijk. En er zijn bovendien ontzettend veel accessoires beschikbaar. Maar liefst meer dan 55 accessoires die ontworpen, waaronder reservewielhouders, ladingbinders, fietsdragers, boarddragers, kajakdragers en meer. Ook zijn er lichtbalken en ‘Expedition Rails’ in mandstijl beschikbaar, evenals een oprolbare luifel. Wat je ook maar op te bergen of mee te nemen hebt, Front Runner heeft er waarschijnlijk wel een passende accessoire voor.

Het Slimpro Van Rack is verkrijgbaar via de webshop van Front Runner en via de officiële dealer. De prijs varieert van zo’n 1.200 euro tot meer dan 2.000 euro, afhankelijk van de lengte van de bestelwagen en de gewenste configuratie.

Read More 

Laat een reactie achter