Ultimate buscamper van Rhön Camp combineert design, comfort en de nieuwste technologie

Ultimate buscamper van Rhön Camp combineert design, comfort en de nieuwste technologie

Rhön Camp, de nog vrij jonge Duitse bouwer van met name off-road campers, introduceert met de Ultimate een chique buscamper op basis van de Volkswagen T6.1.

De Ultimate buscamper heeft een klassieke indeling, welke wordt gecombineerd een hoogwaardige boordtechnologie terwijl Rhön Camp ook veel nadruk op design, comfort en lifestyle legt.

Volkswagen Transporter T6.1 basisvoertuig

Dit samen moet van de Rhön Camp Ultimate de perfecte buscamper voor dagelijks gebruik, vrije tijd en vakantie maken. De Volkswagen Transporter is met name in Duitsland een van de populairste modellen voor camperconversies. Het is dan ook niet zo gek dat ook Rhön Camp de VW T6.1 heeft gekozen als basisvoertuig voor de Ultimate buscamper. De VW T6.1 biedt een hoge mate aan rijcomfort alsmede moderne assistentie- en veiligheidssystemen. Standaard is de Volkswagen T6.1 uitgerust met een 150 pk dieselmotor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Tegen meerprijs kan men ook kiezen voor een DSG-versnellingsbak en voor vierwielaandrijving. Daarnaast is de VW T6.1 standaard voorzien van de Park Pilot en een DAB+ radio.

Klassieke indeling, met losse achterstoelen

De Rhön Camp Ultimate biedt een klassieke indeling voor een buscamper van dit formaat. Dat betekent dat zich aan de linkerzijde, achter de bestuurder, het keukenblokje bevindt. Ondanks het compacte formaat is het uitgerust met een gootsteen, een tweepits gasfornuis en een 40 liter koelkast. Verder heeft hij een behoorlijk grote drinkwatertank van 65 liter. Helaas beschikt de Rhön Camp Ultimate over een grijswatertank die een inhoud van slechts 28 liter heeft. Verder naar achteren is nog wat bergruimte in de vorm van een kast met planken en enkele laden.
Slapen kan naar keuze in het hefbed van SCA en op de neerklapbare achterbank. Het hefbed scharniert aan de achterzijde. Het doek aan de voorzijde kan open worden geritst om zo een panoramisch uitzicht te verkrijgen. Bijzonder is verder dat de achterbank uit twee losse stoelen bestaat. Je kunt er dus ook voor kiezen om slechts één stoel in slaapstand te zetten. De twee met Isofix uitgeruste stoelen kun je dus even snel achterover zetten om een dutje te doen, zonder dat je gelijk de hele boel om moet bouwen. Achterin de Ultimate bevindt zich een buitendouche. Een was/toiletruimte ontbreekt, zoals we bijna altijd bij voertuigen van dit formaat zien.


Compleet

Dankzij de dieselverwarming kun je ook in de koudere jaargetijden op stap met de Ultimate. Handig zijn de standaard zonnepanelen van 150 watt, waarmee je de huishoudaccu op kunt laden. Standaard wordt de Ultimate geleverd met een luifel, campingstoelen en een campingtafel. Qua boorduitrusting heeft Rhön Camp met de Ultimate aardig zijn best gedaan. Zo wordt de Ultimate geleverd met de mogelijkheid om smartphones draadloos op te laden. Uiteraard zijn er ook USB-aansluitingen. Verder heeft de camper dimbare LED-binnenverlichting en een Caratec-geluidssysteem met Dolby-geluid.

Het meubilair is hoogwaardig uitgevoerd, met veel grijs, en heeft veel afgeronde randen. Verder heeft de Ultimate vilten bekleding van de wanden en houten oppervlakken in de keukenhoek, in de raamsparing en aan het plafond. De vloer heeft een houtdecor dat aan een jacht doet denken en bevat ook de geleiderails voor de bank.

Read More 

Laat een reactie achter