Upgrade voor de Hymer Ayers Rock, Grand Canyon en Yellowstone buscampers

Upgrade voor de Hymer Ayers Rock, Grand Canyon en Yellowstone buscampers

Hoewel Hymer de laatste tijd steeds meer de focus legt op de luxueuzere buscampers op basis van de Mercedes Sprinter, zijn de Hymer buscampers met een Fiat Ducato basisvoertuig onverminderd populair.

Daarom vindt Hymer dat het tijd is om deze gewilde modellen een opfrisbeurt te geven. Hierbij gaat Hymer verder dan een ander kleurtje en andere stoffering. Om de campers meer tegemoet te laten komen aan de eisen en wensen van de hedendaagse camperaars heeft Hymer bijvoorbeeld ook het slaapcomfort verbeterd.

Even kort samengevat: deze Hymer buscampers hebben een klassieke indeling met links voorin de zitgroep terwijl de keuken aan de rechterzijde bij de schuifdeur staat. Achter de zitgroep is een compacte badkamer en helemaal achterin het slaapgedeelte. De Ayers Rock en Grand Canyon hebben een tweepersoons dwarsbed, de Yellowstone heeft in de lengte geplaatste enkele bedden.

Verbeteringen

De verbeteringen op het gebied van slaapcomfort komen onder meer doordat Hymer in deze modellen voortaan een Lattoflex-systeem met schotelveren toepast. Ook heeft Hymer veel aandacht besteed aan de interieurverlichting. Zo is er een geheel nieuw verlichtingsconcept met dimbare led-verlichting doorgevoerd. Daarnaast kan men nu ook de Hymer Connect in deze buscampers gebruiken.


Verder heeft de in Bad Waldsee gevestigde fabrikant – net als veel andere fabrikanten – meer natuurlijke materialen in het interieur toegepast. Hymer maakt in de vernieuwde Ayers Rock, Grand Canyon en Yellowstone buscampers bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van kurk, leer, vilt en zelfs keramiek. Handig zijn ook de multifunctionele rails. Deze zijn voorzien van haken waar je allerlei dingen aan kunt ophangen. Kopers kunnen kiezen uit twee ‘woonwerelden’, namelijk Pearl Grey (licht meubilair en lichtgrijze stof) en Ivy Green (deels donkergrijs meubilair, houtkleurig decor op de wanden en lichtgrijze stof).

Zelfvoorzienend

Om camperaars meer mogelijkheden te bieden om zelfvoorzienend te overnachten, voorziet Hymer de drie buscampers voortaan met een grote verswatertank van 110 liter uit. Optioneel kunnen de kopers dan ook nog kiezen voor een autarkiepakket met een 240 Ah lithiumaccu, twee zonnepanelen van 95 Wp alsmede een omvormer.

Verder kunnen kopers onder anderen kiezen uit een optioneel Skyview venster boven de cabine, dat eventueel ook met een uitzetdak kan worden uitgevoerd. Verder is er optioneel ook hefdak boven het woongedeelte, waarmee je twee extra slaapplaatsen kunt realiseren.

De Ayers Rock, Grand Canyon en de Yellowstone zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 85 mille.

Read More 

Laat een reactie achter