Veelzijdige Sportcaravan Cube 2 moet de “de transformer onder de minicaravans” worden

Veelzijdige Sportcaravan Cube 2 moet de “de transformer onder de minicaravans” worden

Liefhebbers van motorrijden zijn vaak op zoek naar manieren om hun motorfiets mee op vakantie te nemen. Wie met de camper op vakantie gaat, kan er een speciale aanhanger voor kopen. Maar achter de caravan kun je niet nog een aanhanger koppelen.

Daarom zijn er de zogenaamde ‘transportcaravans’, waarin je kunt kamperen en ook de motorfiets(en) mee kunt nemen. Het Duitse bedrijf Sportcaravan, met twee van dit soort transportcaravans een specialist op dit gebied, introduceert nu ook een veel kleiner model.

Veel kleiner

Sportcaravan, gevestigd tussen Mannheim en Karlsruhe, heeft al de Cube 4 en Cube 5 transportcaravans in het programma. Deze zijn met een opbouwlengte van ongeveer 4,5 en 5,5 meter vrij groot. De nieuwe Cube 2 is aanzienlijk kleiner. De opbouwlengte bedraagt slechts iets meer dan 2,5 meter. Met een maximaal toelaatbare massa van 750 kilo kun je hem met nagenoeg iedere auto trekken.

Transport of wonen

Qua ruimteaanbod is het natuurlijk wel even improviseren. Waar de Cube 4 en Cube 5 aparte ruimtes voor de motorfietsen en het wonen hebben, worden deze in de Cube 2 gecombineerd. Dat kan gezien de geringe afmetingen natuurlijk ook niet anders. Sterker nog, in de Cube 2 moet je kiezen: gebruik je hem om te kamperen, of gaat de motorfiets mee.


Als je twee motorfietsen (of scooters) meeneemt, is er nagenoeg geen ruimte meer voor meubilair. Dan resten alleen de vast gemonteerde bovenkastjes aan de voorzijde. Als je er slechts één meeneemt, kun je langs een van de zijden nog wel het nodige aan meubilair plaatsen. Dit meubilair is altijd modulair opgebouwd en kan zonder gereedschap worden verplaatst en ge(de)monteerd. Je kunt dus kiezen wat je wel en niet meeneemt.

Eventueel kun je ook al het meubilair demonteren. Op die manier kun je de Cube 2 in een handomdraai omtoveren van een vrijetijds- en kampeeraanhanger tot een transportaanhanger, met slechts enkele eenvoudige handelingen en zonder gereedschap. Zoals de leverancier zelf ook al zegt: “Its not a Wohnwagen” en omschrijft hem ook als “de transformer onder de minicaravans”.


Zitten, slapen en koken

De Cube 2 biedt plaats aan twee motoren en beschikt ook over alle nodige uitrusting om te koken en te slapen. Er is een compact keukenblokje met kookplaat en koelkast, evenals een verwarming. Je kunt in de Cube 2 met 4 personen zitten en met 2 personen slapen. Eventuele extra slaapplaatsen kun je realiseren door een daktent op de dakdrager te plaatsen. Met de nodige handigheid zou je naast de motorfiets ook het nodige meubilair in de Cube 2 kunnen plaatsen en dan in een daktent slapen. Uiteraard leent de Cube 2 zich ook uitstekend om in plaats van tweewielers kano’s of surfboards mee te nemen. Mochten ze vanwege de lengte niet in de Cube 2 passen, dan kun je ze ook gewoon op de dakdrager of de beugels aan de zijkant meenemen.

Op onderstaande video wordt het een en ander over de Cube 2 uitgelegd. Dit betreft nog een prototype, de kans bestaat dat de bouwer nog de nodige wijzigingen doorvoert. Uiteraard kunnen er ook de nodige zaken naar wens van de koper worden aangepast.

Read More 

Laat een reactie achter