Veerdienst Nederland – Noorwegen tot nu toe groot succes

Veerdienst Nederland – Noorwegen tot nu toe groot succes

Sinds april 2022 vaart er een nieuwe veerdienst tussen Eemshaven en het Noorse Kristiansand. Daarvan mocht je verwachten dat het een succes zou worden.

Maar het blijkt zelfs een groter succes dan verwacht. Vorig jaar heeft Holland Norway Lines, zoals de veerdienst tussen Nederland en Noorwegen heet, maar liefst 186.000 passagiers vervoerd. Bovendien is er voor dit jaar al een flink aantal boekingen binnen.

Bijna een kwart meer dan verwacht

Sinds 7 april 2022 vaart de MS Romantika van Holland Norway Lines driemaal per week heen en weer tussen Eemshaven en Kristiansand. In dat eerste jaar had men verwacht dat de veerboot zo’n 150.000 passagiers zou vervoeren. Dat werden er dus 36.000 meer, bijna een kwart meer da verwacht. Met de coronapandemie nog vers in het geheugen moesten veel mensen nog wennen aan het feit dat we weer volop konden reizen. Daarom mogen we van een groot succes spreken.

Holland Norway Lines geeft aan dat de veerverbinding tussen Noorwegen en Nederland een efficiënte, comfortabele en duurzame manier is om tussen Noorwegen en West-Europa te reizen. Elmer Roukema, General Manager Marketing & Sales, licht dit als volgt toe: “Steeds meer mensen zien de voordelen van het reizen naar Noorwegen via deze nieuwe verbinding. We zien de laatste weken verrassend veel boekingen voor komende zomer, maar ook opvallend veel wintersporters die deze periode naar Noorwegen trekken vanwege de sneeuw die in andere populaire gebieden uitblijft.”


Ook 2023 lijkt een succes te worden

Het lijkt erop dat ook 2023 een succesvol jaar voor Holland Norway Lines gaat worden. Er hebben voor dit jaar al 60.000 passagiers een overtocht geboekt.  Opvallend is dat hieronder een groot aantal wintersporters zijn. In verband met de slechte sneeuwcondities in de Alpen geven veel wintersporters kennelijk de voorkeur aan een reis naar het veel meer sneeuwzeker Noorwegen.

Roukema: “Voor 2023 hebben al zo’n 60.000 passagiers een ticket geboekt. We zien de laatste weken verrassend veel boekingen voor komende zomer. Maar ook opvallend veel wintersporters die deze periode naar Noorwegen trekken vanwege de sneeuw, die in andere gebieden uitblijft.”

Read More 

Laat een reactie achter