Leisure Pods introduceert compacte Campod caravan

Campod: compacte caravan met retro looks

Het Britse bedrijf Leisure Pods lanceerde op de NEC Motorhome & Caravan Show een nieuwe, compacte caravan. Hij biedt een slimme combinatie van een retro design, een laag gewicht en een polyester opbouw.

Laat je niet misleiden door het retro design. De Campod moet namelijk net zoveel comfort als een ‘normale’ hedendaagse caravan bieden, al heeft dat gezien de compacte afmetingen uiteraard zijn beperkingen.

Allereerste caravan van Leisure Pods

De Britten hebben wel ‘iets’ met nostalgie. Waar wij er trots op zijn dat we iedere zoveel jaar een nieuwe auto kunnen kopen, zijn zij er vaak weer trots op dat hun auto al tientallen jaren meegaat. De Campod van het in Gloucester gevestigde Leisure Pods past daar helemaal bij. Leisure Pods is eigenlijk gespecialiseerd in de bouw van hoogwaardige aanhangwagens met een polyester opbouw. Maar het bedrijf lanceerde in oktober op de NEC Motorhome & Caravan Show in Birmingham zijn allereerste caravan. En uiteraard heeft ook de Campod een polyester opbouw, waarop Leisure Pods een garantie van 10 jaar geeft.

Compact en licht

De Campod is 430 centimeter lang en heeft een maximaal gewicht van 800 kg. Optioneel zijn er echter ook modellen van 900 kg en 1000 kg verkrijgbaar. Het ontwerp, met een sterk gebogen dak lijkt te zijn geïnspireerd op de 19e-eeuwse Amerikaanse treinwagens en vrachtwagens. Maar dit gebogen dak zorgt ondanks de compacte afmetingen ook voor een relatief grote stahoogte van 193 centimeter. Door zijn compacte afmetingen, behoorlijk goede stroomlijn en het lage gewicht kun je de Campod ook met een vrij kleine auto trekken. Dankzij het lage gewicht is ook het verplaatsen op de camping vrij eenvoudig. Dat kan nog gewoon met de hand.
Veel daglicht

Leisure Pods caravan heeft de Campod twee grote zijramen en een fors raam in de voorzijde gegeven. Die geven een zicht van 270 graden naar buiten en heerlijk veel daglicht. De zijramen kun je ook openklappen waarbij de Campod wel een beetje op een foodtruck gaat lijken.

In het interieur van deze compacte caravan is het uiteraard een beetje woekeren met de ruimte. De zithoek kan worden omgebouwd tot tweepersoons bed. Verder is de Campod standaard uitgerust met een disselbak, 12V verwarming, Truma elektrische boiler, dakluik met ventilator, sfeerverlichting, een keuken met koelkastje, werkblad met uitschuifbaar verlengstuk, spoelbak en tweepits gaskookplaatje. Een toiletruimte is er niet, wel is er standaard een draagbaar chemisch toilet.

De Campod van Leisure Pods is allesbehalve een massaproduct. Hij kost in het Verenigd Koninkrijk dan ook ongeveer 27.000 euro. Of hij ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn en tegen welke prijs, is nog niet bekend.

Read More 

Laat een reactie achter