Meer dan 1.200 campers en caravans op de CMT 2023

Meer dan 1.200 campers en caravans op de CMT 2023

De CMT in Stuttgart is de grootste vakantie- en vrijetijdsbeurs van Duitsland, en naar eigen zeggen zelfs de grootste ter wereld. Waar de beurs in 2020 nog nét door kon gaan is hij in 2021 en 2022 vanwege de coronapandemie geannuleerd. Volgend jaar januari gaat de beurs weer gewoon door.

Nu zijn ze in Duitsland nog wel wat voorzichtig met betrekking tot corona. Daarom wordt het door de beursorganisatie aangeraden – maar niet verplicht – om mondkapjes te dragen en afstand te houden. Wie dat geen bezwaar vindt kan zich in Stuttgart van 14 tot en met 22 januari prima vermaken met een enorm aanbod op het gebied van camping, caravaning en reizen.

Ruim 1.200 recreatievoertuigen

De CMT Stuttgart is een van de weinige grote vakantiebeurzen waar een relatief groot deel van de beursvloer is gewijd aan kamperen en caravaning. Er is de afgelopen jaren, inherent aan de gestegen belangstelling voor dit segment, ook meer ruimte beschikbaar gesteld voor de kampeerbranche. Om een indruk van de grootte van dat gedeelte te geven: ook op de komende editie van de CMT Stuttgart zullen er meer dan 1.200 recreatievoertuigen te zien zijn. Daaronder een enorm aantal buscampers want Vanlife is een van de voornaamste thema’s op de beurs. Ook het aanbod aan campings en camperplaatsen is groot. Natuurlijk zijn in Stuttgart ook bijna alle noviteiten te zien die op de Caravan Salon werden getoond. En misschien nog wel meer. Veel merken maken van de gelegenheid gebruik om op de CMT ook hun voorjaars- en actiemodellen aan te bieden. Volgend de organisatie zijn er zo’n 120 premières te bewonderen.

Dochterbeurzen

Er zijn tijdens de CMT ook een aantal ‘dochterbeurzen’. In het eerste weekend, van 14 t/m 16 januari, is er de beurs Fahhrad- & Wanderreisen, die uiteraard over fiets- en wandelreizen gaat. In het tweede weekend zijn er beurzen over golf- en wellnessreizen, cruises, duiken en activiteiten ‘in de lucht’, zoals paragliding en dergelijke. Dus ook de sportievelingen komen op de CMT aan hun trekken.

14 tot en met 22 januari 2023

De CMT wordt als vanouds in de Messe Stuttgart gehouden, waar hij maar liefst 10 hallen in beslag neemt. De exposanten hebben de beschikking over totaal 120.000 m², waarvan 75.000 m² aan kamperen en caravaning is gewijd. Hij vindt plaats van 14 tot en met 22 januari 2023. Een dagticket voor de werkdagen kost 14 euro, voor een dag in het weekend betaal je 17 euro. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar. Voor de goede orde; Stuttgart klinkt ver weg maar is maar zo’n 575 kilometer rijden van Utrecht. Een dagje CMT is natuurlijk ook prima te combineren met een paar dagen skiën in het Zwarte Woud.

Read More 

Laat een reactie achter