SpaceCamper Bike: reizen, werken en slapen op de elektrische bakfiets

SpaceCamper Bike: reizen, werken en slapen op de elektrische bakfiets

Het Duitse SpaceCamper is bekend geworden door de ombouw van Volkswagen buscampers. Mede-oprichter Ben Wawra, fervent fietser en buitenmens, zag een kans in het e-bike segment, dat de afgelopen jaren ontzettend snel groeide.

Hij bedacht een manier om een elektrische bakfiets te voorzien van een op maat gemaakte tent en slaap- en werkplek. Ideaal dus voor de avontuurlijk en minimalistisch ingestelde ‘digital nomads’.

Reizen, werken en slapen

Dit digital nomads kunnen met de SpaceCamper Bike, waarvan het prototype op de CMT in Stuttgart te zien was, reizen met een nog kleinere ecologische footprint dan de gemiddelde elektrische camper. De elektrische bakfiets heeft een uitschuifbare tarp, een veelzijdig zit- en slaapplatform en een mobiele werkplek. Overdag kun je genieten van een trip met de elektrische fiets, die je tegen de avond kunt ombouwen naar een knusse plek om te zitten, werken en slapen.

Een andere oprichter van SpaceCamper, Markus Riese, is ook de oprichter van het beroemde Duitse e-bike merk Riese & Muller. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de SpaceCamper Bike gebaseerd is op de Riese & Muller Load 75 bakfiets. Riese & Müller staat bekend als een van de topmerken op het gebied van e-bikes. De Load 75 is dan ook een hele mooie basis voor de SpaceCamper Bike, die maximaal rijcomfort biedt, zelfs op moeilijke ondergronden.

Van bakfiets tot werkplek en slaapplek

Wawra heeft de laadbak van de Load 75 omgebouwd tot een ligstoel, waarin je lekker kunt relaxen. Je kunt de rugleuning ook verder naar achteren klappen, zodat je er in kunt slapen. Het is dan echter geen volledig vlak bed, wat lang niet iedereen prettig zal vinden. Als je die zit/ligmogelijkheid op een bepaald moment niet nodig hebt, kun je het geheel ook gewoon weer inklappen. Dan kun je de laadbak weer gebruiken voor de boodschappen of om je kids naar school te brengen.


Het volgende wat men heeft gedaan, is het stuur van de fiets inklapbaar maken. Ook heeft men het stuur voorzien van een tafeltje. In combinatie met de stoel kun je je fiets op die manier omtoveren tot een mobiele werkplek. Wie tijdens het werken en slapen liever niet wordt blootgesteld aan de elementen, kan de SpaceCamper Bike uitrusten met een tarp. Deze wordt aan het frame van de fiets bevestigd, zodat het geheel een kleine tent wordt.

Prijs en beschikbaarheid

Het op de CMT getoonde voertuig was slechts een prototype. De prijzen en beschikbaarheid van de SpaceCamper Bike zijn nog niet bekend. Maar de standaard Riese & Muller Load 75 kost al minstens zo’n 7.000 euro. De kans is dus groot dat de SpaceCamper Bike minimaal zo’n 10.000 euro gaat kosten. Het topmodel van de Load 75 is nog zo’n 5.000 duurder dus voor je het weet rijd je rond met een fiets die net zo duur is als een kleine personenauto.

Read More 

Laat een reactie achter