De Bundu Trail campingtrailer met elektrisch hefdak, fancy keuken en megagrote luifel

De Bundu Trail campingtrailer met elektrisch hefbed, fancy keuken en megagrote luifel

Het Zuid-Afrikaanse Bundutec maakt al tientallen jaren stoere tenten en trailers voor ‘overlanders’ en andere avonturiers. Op de SEMA Show 2022 introduceerde Bundutec de Bundu Trail.

Deze ziet er uitgeklapt wellicht uit als een ouderwetse veldkeuken uit het leger maar is in werkelijkheid een off-road campingtrailer met elektrisch hefdak, enorme uitklapbare keuken en een nog grotere luifel.

Duur, maar je krijgt er ook wat voor

De prijzen voor deze indrukwekkende campingtrailer beginnen bij een kleine 13.000 euro. Dat is niet zo heel veel geld, als je ziet wat je ervoor krijgt. Maar er komen nog heel wat kosten bij als je hem naar Europa wilt importeren. Wat krijg je daar dan voor? Een complete, superdeluxe campingtrailer waarmee je bijna overal kunt kamperen. Eigenlijk illustreert deze video dat het allermooist.

Van simpele aanhanger tot indrukwekkend geheel

Hoewel deze campingtrailer vooral bedoeld is om mee in het wild te kamperen, moet je er ook absoluut een keer mee op een grote, drukke camping gaan staan. Gewoon vanwege de bekijks die je met de Bundu Trail zult trekken.

Je komt aanrijden met een ogenschijnlijk bescheiden aanhanger. Het enige wat daar bijzonder aan is, is het feit dat er bovenop een groot zonnepaneel is gemonteerd. Nadat je de grendels los hebt gemaakt, tover je met een druk op de knop het elektrische bediende hefdak met bed tevoorschijn. Pure magie, lijkt het wel, waarmee hier een soort van huifkar ontstaat. Inderdaad, daar komen de eerste belangstellenden al. Daarna vouw je de voortent uit. Dat is niet zo indrukwekkend.


Het ene na het andere kunststukje

Vervolgens is het tijd voor het volgend kunststukje, namelijk de luifel. Die vouw je met een eenvoudige handbeweging uit zodat er in een paar tellen een immense luifel rondom de campingtrailer wordt gecreëerd.

De keuken die daarna volgt, is net zo indrukwekkend. De manier waarop je hem uitklapt en de manier waarop alle spulletjes in de wanden zijn opgeborgen – of geëtaleerd – zal absoluut de nodige bewonderende blikken trekken. Daarna moet je nog de laatste zaken in gereedheid te brengen, zoals het uitklappen van het spoelbakje, maar ook dat gaat reuzesoepel. De hele trailer is tot in de kleinste details uitgekiend, Het vakmanschap straalt er werkelijk vanaf.

Tenslotte kun je lekker de stoeltjes uitvouwen en in de schaduw van de luifel een blikje bier opentrekken, terwijl de belangstellenden zich stilletjes af staan te vragen waarom hun stoere tenttrailer opeens veel minder stoer lijkt, of waarom zij toch zo’n doodsaaie caravan of camper hebben gekocht.

Read More 

Laat een reactie achter